Фестивални вълнения

Тази събота и неделя в София се състоя Sofia Rocks 2012 – поредния рок фестивал.

Хедлайнери трябваше да бъдат Godsmack в първия ден и Guns’n’roses във втория. Аз съм голям фен на Godsmack и ми беше мечта да ги гледам на живо, затова побързах да се снабдя с билет.

За съжаление обаче те отпаднаха в последния момент, аз си продадох билета, но успях да отида на първия ден. На втория хич не ми се и ходеше. След фестивала имаше много противоречиви мнения за цялата организация и цялостното преживяване.

За мен обаче най-интересното на този фестивал беше Trivium – групата, която се оказа хедлайнер след като Godsmack отпаднаха. Те са американци и съществуват от 1999г. насам, но в България не са чак толкова известни. Признавам си, не ги слушам редовно, но ценя добре направената музика. Малко по-тежички са, но свирят убийствено, изпълнението им на живо беше уникално, а вокала им Мат Хийфи е голяма душа (’86г. е роден 🙂 ).

Matt Heafy, снимка: Twitter

На сцената онази вечер, Мат беше много развълнуван от енергията на българската публика и начина, по който ги посрещнаха. А българската метал публика наистина е уникална, когато получи добро шоу и много внимание. Мат сподели, че за тях е много специална вечер, защото за първи път в живота на групата са хедлайнери и то на стадион, и то в София, България, чиято публика е известна по света, особено след концерта на The big 4 преди две години. Беше много благодарен. Беше и много емоционално според мен. Мисля, че ще се върнат отново, а и много хора биха се върнали да ги гледат и биха разказали на приятели.

Ето една снимка от фейсбук страницата им, която за пореден път показва колко много се изкефиха те самите.

Тrivium at Sofia Rocks, снимка facebook

Само ще спомена, че и Clawfinger, които свириха преди Trivium тотално разцепиха и изпяха 4-5 песни на бис. Публиката не искаше да ги пусне да си отидат. Също беше уникално усещане, когато техния вокалист Зак сподели, че не може да повярва, че това им се случва след толкова години на сцената. И те се снимаха, покланяха се, падаха на колене, даже имаше и хвърляния в публиката и паднали панталони.

Ето ви едно изпълнение на Trivium от събота – Watch the world burn:

На вас коя ви беше любимата група на Sofia Rocks?

 

Реклами

About lyutova

Обичам да пътувам. Обичам преживяванията, заради които обичам живота - независимо дали включват човек, място, книга, музика или храна. Покажи всички публикации от lyutova

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: