Всеки провал е постижение

Всеки провал е постижение

…Когато не спираш да опитваш, докато успееш.

Спомнете си как сте се научили да карате колело. Колко пъти паднахте преди педалите, гумите и кормилото да се синхронизират идеално и да започнете да се носите безгрижно по кварталните улици? Спомнете си колко четворки по математика сте имали в гимназията, преди да изкарате шестица. Или колко пъти изгорихте нещо във фурната преди да стане както трябва.

Независимо дали имате собствен бизнес, за който да се грижите или давате всичко от себе си на работа, едно от най-ценените качества в света на бизнеса е упоритостта, това да не се отказвате, независимо от обстоятелствата и въпреки извиненията на всички по веригата.

Повечето успели хора по света споделят, че са се провалили множество пъти преди да успеят. И това никога не ги е сломявало, това е просто част от пътя за постигане на целта.

снимка: sxc.hu

Както знаем, Томас Едисън, изобретателят на електрическата крушка, направил над  1 000 неуспешни опита да накара крушката да светне. Попитали го: „Как се почувствахте, след като се провалихте 1 000 пъти?”, а той отговорил: „Не съм се провалил 1 000 пъти, изобретяването на електрическата крушка отнема 1 000 стъпки”.

Аворката на мултимилионната сага за Хари Потър Дж. К. Роулинг бива отхвърлена от 12 издателства преди малка издателска къща да се съгласи да публикува бъдещия бестселър. Тогава тя се намира и в най-трудния етап от живота си – без работа, без дом , с провален брак, но с любимата си дъщеря и една пишеща машина:

Затова не се отказвайте никога. Не се притеснявайте да грешите, стига да се учите от грешките си, и да се изправяте всеки път, когато паднете. Когато се гмуркате в дълбокото не мислете, че ще се удавите, а че ще се научите да плувате. Ами ако наистина успеете?

Занимавам се с продажби и моите ментори винаги са ме учили да бъда в услуга на хората, да им помагам да разрешават проблеми, да вярвам в продуктите си и да бъда упорита. Защото може трийсет души днес да нямат нужда от моя продукт, но трийсет и първия може да се окаже успех. Мениджърът ми казваше: „Упоритата работа винаги се отплаща, Теди. Просто продължавай и не се отказвай.” Имам десетки истории за това как денят или седмицата или месецът не върви по план, но аз продължавам да давам всичко от себе си и накрая всичко се подрежда, както трябва. Затова не бива да пропиляваме възможности, само защото ни е страх да опитаме. Тази философия е вече част от ежедневието ми. Всеки обрат на съдбата е нова възможност, а всяко падане е възможност да се изправя и да продължа.

Поздравявам ви с Уинстън Чърчил, който повтарял шести клас, а по-късно успял да стане министър- председател на 62-годишна възраст, след няколко изборни провала. Както знаем наложило му се е да вземе важни решения за света. Той казва:

„Никога не се предавай. Никога не се предавай. Никога, Никога, Никога, Никога – пред нищо, голямо или малко, едро или дребно – никога не се предавай, освен заради убежденията на честта и разума. Никога не отстъпвай пред силата. Никога не се предавай пред очевидната смазваща мощ на врага”.

Припомням ви и една стара реклама с Майкъл Джордан от 1997г., цитатът, от която е останал в историята:

„Пропуснал съм повече от 9000 изстрела в кариерата си.

Загубил съм почти 300 мача.

26 пъти мачът е оставал в моите ръцете … и съм пропускал.

Провалял съм се отново и отново в живота си…

… Затова успявам.”

About lyutova

Обичам да пътувам. Обичам преживяванията, заради които обичам живота - независимо дали включват човек, място, книга, музика или храна. Всички публикации от lyutova

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: